Ett förslag till våra politiker

Kära politiker

Du är sannolikt en mycket modig människa! Du står upp för vad du tror på och tar tålmodigt emot kritik. Du jobbar säkert extra på kvällar och helger, och jag misstänker att du inte alltid får betalt.

Jag förstår att du som politiker blir utsatt för mycket press från olika grupper och lobbyister. För att inte tala om de kompromisser du måste göra för att kunna få igenom någon del av ditt partiprogram!

Du är värd all respekt!

Men nu ber jag dig att se helheten – skogen – och inte fastna i detaljerna – träden. Jag ber dig att läsa på och begrunda vad som kommer att hända med vår planet om vi inte vänder utvecklingen. Det vi gör idag är inte tillräckligt, det tror jag att du vet. Men om du verkligen är påläst, kanske partikamraterna är villiga att lyssna? Kanske även andra partier beslutar sig för att delta? De flesta politiker kommer ju att få barn och barnbarn, och nog måste väl deras väl och ve gå före ideologiska skillnader och prestige?

Om ALLA svenska partier har bestämt sig för att klimat och ekologisk hållbarhet skall gå först, borde motsträviga väljare och kortsiktiga vinstintressen vara mindre besvärliga att tampas med. Finns bara den goda viljan, tror jag att ni till och med kommer att kunna enas om HUR ni skall gå till väga.

pexels-photo-398532.jpeg

Pixels photo

Men kampen måste även föras utomlands. De politiker vars länder redan drabbats borde vara villiga att lyssna. Det som blir svårt är att komma till tals med de länder som, istället för politiker, styrs av makthungriga galningar. Vi får helt enkelt hoppas att världssamfundet kan brotta ner dem. Vi står ju som bekant starka tillsammans!

handshake-3205492_1920
Handshake av geralt: Pixabay

Så kära politiker, jag inser att du har ett tufft arbete och att en monumental uppgift väntar på dig. Men du är inte ensam. Om du vågar prioritera planetens – och vår – framtid, kommer många människor att stödja dig. Det tror jag fullt och fast på!

Tack för att du lyssnade och lycka till! Jag litar på dig!

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s