A secret power

Har du läst The Secret (av Rhonda Byrne)?

Boken blev en bestseller för en 10 – 15 år sedan, och lästes av 5000.000 människor världen över. Den handlar om att man kan få det man vill, bara man fokuserar tillräckligt mycket på det. Den sorts fokusering som författaren lär ut kallas för affirmation, och innebär i korthet att man varje dag, i stillhet, skapar en mental bild av det man önskar sig, samtidigt som man känner tacksamhet och glädje över att man VET att det kommer att bli verklighet. Därefter skall man agera, om det är möjligt. Dessutom skall man bannlysa allt tvivel och alla tankar på det man inte önskar. Vill man till exempel få ett slut på nedsmutsningen av vår planet, bör man alltså inte arbeta EMOT miljöförstöring, utan FÖR en hel, ren och frisk värld. Följer man bara detta är framgången ett faktum.

Trots att boken stundvis lovar runt och tunt, tycker jag ändå att författaren presenterar en utmärkt bruksanvisning för hur man planerar och realiserar en målsättning. Det finns dock några saker med stor betydelse för klimat- och miljöarbetet som behöver läggas till:

pay-3208060_1920
geralt, Pixabay

 

Det kan det vara för sent. När en djurart är borta, till exempel, är den borta för alltid.

 

 

 

pay-3208069_1920
geralt, Pixabay

 

Det räcker det inte med att sitta ensam på sin kammare och affirmera. Vi behöver bli många som gör samma sak.

 

 

 

pay-3208061_1920
geralt, Pixabay

 

Man kan inte räkna med en Quick Fix. Det kommer att ta tid att läka det vi har förstört, och resultaten kanske inte kommer inom vår livstid.

 

 

För övrigt är begreppet affirmation, och det faktum att det används i flera källor fast under ett annat namn, mycket viktigt. I Bibeln, till exempel, likställs affirmation med bön:

”Jag säger er: Be och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas” (Luk 11:9-10 FB) (http://daglig-bibellasning.blogspot.se/2009/09/be-och-ni-ska-fa-luk-11.html)

I vårt upplysta land dock är frågan om bönens makt bara trams.

Och det hade jag nog också tyckt, om jag inte råkade ha personer med clairvoyanta förmågor i min omedelbara närhet. Deras upplevelser har fått mig att ifrågasätta dagens mekanistiska världsbild (=att världen är en maskin) och öppna mig för tanken att det kanske trots allt finns något där ute som är större än summan av delarna. Något som man kan be till, och få hjälp av. En Secret Power, helt enkelt. En Secret Power som vi kan (ut)nyttja i vår strävan att bevara vår planet.

Faktum är att vi inte har råd att lämna någon enda resurs outnyttjad, om vi vill övermanna de krafter som förnekar klimathot och miljöförstöring. Låt därför inte denna möjlighet rinna dig ur händerna. Be till din Secret Power. Just in case…

hands-1926414_1920
Myriams-Fotos, Pixabay

Gör det nu, innan det är för sent. Sprid det till andra, så att vi kan bli starka tillsammans. Och ge inte upp bara för att omställningen tar tid.

Take the first step in faith. You don’t have to see the whole staircase, just take the first step.” Martin Luther King Jr. (https://www.goodreads.com/quotes/199214-take-the-first-step-in-faith-you-don-t-have-to)

step-3183039_1920
barnaspiper, Pixabay
Är du intresserad av healing? Kolla då in:
Braco
Bruno Grönings Vänner

Lyssna och njut:

 

 

 

 

 

Publicerad av Susanna Melchior

Concerned citizen. I dream of a world where everybody counts - no matter your species - and where humankind puts stewardship of our Planet and all its inhabitants first on the agenda!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: