Miljöpolitik – inte partipolitik!

eye-3001154_1920
geralt, Pixabay

Det är hög tid att våra politiker förenas i en gemensam miljöpolitik!

 Den ekologiska och planetära kris vi står inför är inte en fråga för politiskt tyckande. Det är en fråga som vi måste ta hjälp av forskarna för att lösa, de som studerar planeten och dess resurser; de som bäst vet vad som kommer att ske och hur man kan förhindra det (till exempel Stockholm Resilience Centre, planetary boundaries).

refinery-3127588_1920
Marys_fotos, Pixabay: oljeraffinaderi

Det är experternas råd politikerna bör lyssna på när de formar sin gemensamma miljöpolitik! Inte industrin, inte den allmänna opinionen, inte väljarkåren.

Alla de frågor som diskuterades förra valet – integrationen, vinster i välfärden, skatter – känns oerhört viktiga NU, men de är sekundära om vi vill garantera framtiden! Utan ett stabilt klimat och fungerande ekosystem, kommer dessa frågor sannolikt bli irrelevanta. Vi kommer att ha ännu större problem att brottas med.

pollution-3075857_1920
ATDSPHOTO, Pixabay

Så sätt planetens välmående högst upp på agendan! Vårt samhälle är byggt på naturens resurser! Varför undergräva det enda som kan garantera en säker framtid för mänskligheten?

Och låt experterna lotsa oss genom krisen! Vi har inte råd att käbbla om vem som har rätt. Alla måste dra åt samma håll.

Det är allvar nu!

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad av Susanna Melchior

Concerned citizen. I dream of a world where everybody counts - no matter your species - and where humankind puts stewardship of our Planet and all its inhabitants first on the agenda!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: