P1.s program Tio Miljoner

Här finns en chans att göra sin röst hörd! Jag mailade precis Sveriges Radios program Tio Miljoner för att få en chans att vara med och påminna om att klimat och hållbarhet diskuteras allt för lite i det offentliga rummet i Sverige! Se vad programmet handlar om här. Skriv du också! Adressen är tiomiljoner@sverigesradio.se

hand-977641_1920
BreakingTheWalls, Pixabay

Skriv en egen text, eller kopiera min:

Hej:
Med tanke på att vi har ett gigantiskt och allt mer kritiskt problem att ta tag i när det gäller klimat och miljö, undrar jag varför detta ämne inte diskuteras mer? Att problemen är mycket stora kan man konstatera när man tittar på, till exempel, miljöorganisationerna (WWF och Naturskyddsföreningen) eller Stockholm Resilience Centres hemsidor.
Varför diskuteras detta inte mer i public service! Någon enstaka nyhet tas ju upp, men andra ämnen kommenteras i stort sett dagligen och inget av dessa kommer att påverka framtiden i samma omfattning som klimat, havsförsurningen, artrikedomens utarmning med flera saker, som faktiskt – även om man gärna vill glömma det – kommer att påverka det liv vi lever i grunden. Även i Sverige. Har vi verkligen prioriterat rätt?
 Jag skulle välkomna en allmän diskussion om detta i valdebatten och då även i media och skulle gärna vara med i ert program för att frågan skall lyftas på nytt. Även om klimatet och planetens överutnyttjande är tråkiga frågor att ta upp, är det enligt min mening oerhört viktigt att de luftas. Jag tror att ett stort engagemang från allmänhetens sida är ett måste för att vi skall kunna avvärja ännu allvarligare problem. Och om allmänheten inte vet, kan de inget göra.
Med vänlig hälsning, …

 

Publicerad av Susanna Melchior

Concerned citizen. I dream of a world where everybody counts - no matter your species - and where humankind puts stewardship of our Planet and all its inhabitants first on the agenda!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: