En insändare – vill du vara med och skriva under?

LÄS INSÄNDAREN OCH MAILA MIG PÅ susannamelchior@gmail.com OM DU VILL VARA MED OCH SKRIVA UNDER!

news-1074604_1920 (1)

Så här illa är det faktiskt – men det går att göra något åt det om våra politiker agerar kraftfullt, NU!

Idag hotas vi av ett flertal planetära miljökriser vilka vi faktiskt inte vet hur allvarliga de blir eller hur snabbt de slår till. Alarmklockorna ringer för klimatet, kväve- och fosforbalansen, det snabba utarmandet av arter och markanvändningen. Naturskyddsföreningen påpekar att jordens medeltemperatur inte får stiga med mer än 1,5 grader och att forskningen är mycket tydlig vad gäller denna siffra. Vi har känt till problemet med växthusgaser sedan 70-talet. Ironiskt nog har utsläppen bara ökat sedan dess. Forskarsamfundet har larmat om konsekvenserna av vår misshushållning i många år nu, men jag undrar om våra politiker verkligen förstår omfattningen av krisen!

Jag citerar Naturskyddsföreningen: ”Politikerna i Sverige är alla medvetna om faran med en förstärkt växthuseffekt. Ändå händer tyvärr väldigt lite. Det är oerhört viktigt att politikerna agerar nu för att förhindra ytterligare koldioxidutsläpp.” (https://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/hogre-politiska-ambitioner-ar-ett-maste: 20180404). Så även om Sveriges innevånare är duktiga på att återvinna och köpa ekologiskt räcket inte detta! Det krävs genomgripande ingrepp i vår energianvändning och det kan inte gemene man genomföra på egen hand.

Jag vädjar till våra politiker att ta tag i våra barnbarns framtid. Detta är vår tids utmaning och ett arbete över partigränserna måste genomföras. Berätta för era väljare hur det verkligen ligger till och jag kan garantera att alla svenskar – oavsett deras ursprung – kommer att sluta upp bakom er!

Susanna Melchior, Timmele

Bild: Geralt, Pixabay

 

 

 

 

Publicerad av Susanna Melchior

Concerned citizen. I dream of a world where everybody counts - no matter your species - and where humankind puts stewardship of our Planet and all its inhabitants first on the agenda!

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: