Bravo Fridolin!

I Sveriges Radio P1 Morgon i dag: Miljöpartiet tänker satsa på miljön i valet (borde vara en självklarhet, eller …?). På frågan om det inte är osmart att satsa på ett ämne som inte ligger högst på väljarnas önskelista, svarade Fridolin att om vi inte gör det har vi ingen planet att tala om i alla fall. ÄNTLIGEN! Hoppas nu att Miljöpartiet håller detta och inte tappar fokus och prioriterar annan politik. Vi behöver politiker som ser vad som är viktigt och inte bara tittar på vad som är – till synes – populärt!

För – stämmer det verkligen att svenska väljare inte prioriterar miljön? Om det skulle vara så, har media i högsta grad misslyckats med att rapportera om vad som är det allra viktigaste för alla människor och djur: vår planet – vår överlevnad.

De här barnen flyr undan krig. När kommer de att behöva fly från klimatförändringar? Och finns det inte en risk att brist på vatten kommer att skapa fler krig?

children-63175_1920
Wikilmages, Pixabay

 

Publicerad av Susanna Melchior

Concerned citizen. I dream of a world where everybody counts - no matter your species - and where humankind puts stewardship of our Planet and all its inhabitants first on the agenda!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: