Inte ett ord om klimatet!

Kollade SVTs rapportering inför valet. Vi Svenssons är inbjudna att diskutera vården, skolan, jobben. Det förutspås att valrörelsens stora signalord blir ”trygghet”. Menar man då ”Trygghet för framtida generationer att leva på en hållbar planet?” Knappast.

Så iväg for ett mejl till SVT. Svensson höjde sina darriga lilla röst och pep:

Till Sara.Cosar@svt.se

Många, många människor anser att klimatet är den viktigaste frågan inför valet.

Från Naturskyddsföreningen:
Tre av fyra svenskar (73 procent) uppger att det är viktigt att partierna – innan valet – presenterar konkreta åtgärdsförslag för att minska klimatutsläppen. Det visar en undersökning som Sifo genomfört på uppdrag av Världsnaturfonden WWF, Föräldravrålet och Naturskyddsföreningen. Klimatet toppar också listan på vad som oroar oss mest. Det är alltså dags att politikerna tar klimatet på lika stort allvar som både vi i föreningen och hela svenska folket!
Det vore fantastiskt om media kunde spegla detta: Vad gör politikerna, vad händer inom klimatområdet nationellt och internationellt? Vår tids ödesfråga, sägs det. Men media lägger mycket lite uppmärksamhet på klimatet; med tanke på problemets omfattning tycker jag, och många med mig, att det är dags att media sätter blåslampan på klimatfrågan och börjar rapportera! Fortfarande finns det en hel del människor där ute som faktiskt inte känner till vad som håller på att hända med vår jord. De borde också få en chans ta ställning!
I helgen har Klimatriksdagen gått av stapeln i Stockholm. Jag misstänker, hoppas och tror att ni kommer att rapportera om detta i kväll. Om inte, kommer länken här: Klimatriksdagen.
Storuman Forever  är ett fantastiskt initiativ. Tack! Mer information behövs dock i nyheterna och rapporteringen inför valet. Klimatfrågan måste HÖGST upp på agendan och där kan media hjälpa till!
Tack för att du tog dig tid att läsa detta!
Mvh, Susanna Melchior
Ps: Om fler personer än jag hör av oss till SVT och andra mediaorganisationer, kommer allas våra röster att förenas till ett rejält rytande!
lion-3317670_1920
Alexas_Fotos, Pixabay
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s