Almedalen 2018. Samtal om Klimatförändringarna och politikers respektive privatpersoners ansvar med utgångspunkt i flygdebatten. Arrangör: Naturskyddsförening. Medverkande: Jens Liljestrand, biträdande kulturchef på Expressen, Martin Ådahl, chefsekonom på Centerpartiet och Karolina Skog, miljöminister.

Jag citerar Jens Liljestrand:

”Vi är ju ombord på Titanic, vi är någonstans i en katastroffilm där en komet är på väg mot jordytan. Se här i Almedalen: nazister går runt och käbblar om migration och flyktingar, som om det vore den viktigaste frågan idag. När jorden håller på att bli obeboelig för människor! Titta hur gräset set ut utanför murarna. Det är brunt, i början på juli. Det är stora städer i världen som håller på att få slut på vatten. Den här frågan måste ni politiker hantera som att det är en pågående katastrof! […] Vi är ombord på Titanic. Sluta käbbla – agera! […] Varför handlar inte alla samtal i Almedalen om att vi inte kommer att kunna leva här om 50 år?”

Lyssna på samtalet här. Ca 45 minuter.

 

Jag saknar en fråga: Jordbrukets – och då särskilt djurhållningens – inverkan på klimat och miljö! Om vi alla åt mer ekologiskt och växtbaserat skulle vi ha betydligt bättre förutsättningar att klara 2°C-målet!

Omslagsbild: IanZA, pixabay

Publicerad av Susanna Melchior

Concerned citizen. I dream of a world where everybody counts - no matter your species - and where humankind puts stewardship of our Planet and all its inhabitants first on the agenda!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: