Lördag den 25 augusti hölls ”The Official Animal Rights March” i 25 städer världen över. I Sverige marscherade vi i Malmö, Göteborg och Stockholm. Jag deltog i marschen i Göteborg. Arrangör: Djurrättsalliansen. Budskapet var:

För alla djurs frihet!

IMG_0227

IMG_0224

Slagorden skallade: Sluta plåga försvarslösa djur – låt dem få komma ut ur sin bur och Stäng, stäng, stäng – minkfarmerna!

IMG_0228

Djurens parti var på plats!

IMG_0226

IMG_0223

Ingen mer tortyr, inget mera blod – djuren lider och nu har vi fått nog!  Och när vi skanderade den där sista raden – NU HAR VI FÅTT NOG – lyfte hela Göteborg! Vi är många som har fått nog av samhällets institutionaliserade våld och mot djuren. Här två av dem (min syster och jag):

40019619_651383881929176_5387107381211561984_n

Vi ser glada ut, och vi är glada över att få vara med, men vi är långt ifrån glada över djurens situation. Se plakatet med kycklingarna på bilden nedan (den där gula, ihopträngda massan på 2a plakatet från vänster):

40143803_519453255170046_8916860424465416192_n Speciecismen skall falla – jorden tillhör alla! Blev tårögd då. Varför tror vi människor att endast vi har rätt att finnas och utvecklas? Vår ”framgångssaga” har genomförts på djurens och naturens bekostnad! Och trots att Darwin bevisade det: varför förstår vi inte att djuren är våra syskon på denna jord? Och varför – VARFÖR – kan vi inte inse att djuren känner, lider, njuter och älskar precis som vi, om än – kanske – inte på precis samma sätt?

36674968_1872638202792426_1551387997436379136_n

Stjäl inte mjölken från andras barn – våga testa – bli vegan! Det bästa sättet att hjälpa djuren i djurfabrikerna är att rösta med plånboken: vägra köpa kött, mjölkprodukter, ägg, fisk, läder och andra produkter gjorda av medvetna varelsers lemlästade kroppar. Djurrättsalliansen tillhandahöll information och vägledning för dem som vill prova att äta växtbaserad mat i en månad: här informationsdisken.

IMG_0222 Vill du veta hur djuren faktiskt har det i Sverige? Titta på Djurrättsalliansen hemsida!

Vill du läsa om människans relation till djuren i historien och fram till dagens djurfabriker, se artikeln av Yuval Noah Harari i The Guardian. Författaren är historiker (och hundälskare).

En av djurens stora förespråkare är australiensaren Phillip Wollen. Här i ett berömt tal om djurens rättigheter och det industriella djurbrukets katastrofala påverkan på miljön:

Slutligen. Djurrättsalliansen skriver:

Bli gärna aktiv i Djurrättsalliansen eller en annan djurrättsgrupp om du inte redan är det. Djuren behöver var och en av oss. Stöd gärna vårt arbete för djuren genom att swisha en gåva till nummer: 1230730739.

TACK DJURRÄTTSALLIANSEN FÖR ATT NI ARRANGERADE DETTA!

Publicerad av Susanna Melchior

Concerned citizen. I dream of a world where everybody counts - no matter your species - and where humankind puts stewardship of our Planet and all its inhabitants first on the agenda!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: