Bloggaren Hanna Strandahl är en av de som sitter utanför Rådhuset i Örebro. Texten kommer från hennes blogg There is no planet B!

20180812173927

Jag heter Hanna, är 18 år och studerar dans på gymnasiet. Jag har ett brinnande intresse för miljöfrågor och vill därför blogga om miljövänliga och hållbarare alternativ i vardagen. Jag har tänkt att bl.a. skriva om vegetarisk mat, ekologiska produkter, secondhand shopping och tips på intressant läsning. Min förhoppning är att inspirera och dela med mig av mina tips till ett hållbarare liv.

Hanna berättar:

Idag satt jag utanför Rådhuset i Örebro för klimatets skull. Under eftermiddagen kom ca. 20 personer och deltog inklusive några kommunpolitiker. Min mamma och hennes kompis startade förra fredagen en klimatmanifestation för att backa Greta Thunberg, som strejkar utanför Riksdagshuset i Stockholm varje fredag. Förra fredagen var jag upptagen men idag kunde jag delta vilket kändes fantastiskt.

Jag tänker fortsätta att sitta utanför Rådhuset varje fredag för att stötta Greta i hennes kamp, men också för att få politikerna att öppna ögonen och inse allvaret vi människor står inför. Om du bor i en annan stad uppmuntrar jag dig att göra samma sak där. Jag har sett på Instagram att andra människor redan klimatstrejkar runt om i världen, vilket gläder mig enormt. Det känns obeskrivligt bra att se att fler tar upp kampen.

Tillsammans för klimatet, utanför Rådhuset i Örebro varje fredag kl. 15:00-17:00. Alla som vill är välkomna att delta, varje stund är värdefull!

Vi i Örebro finns på Instagram med kontot @klimatfredag.

Alla foton är från Hannas blogg! Se länken i inledningen
Läs bloggen! Rekommenderas varmt!

Publicerad av Susanna Melchior

Concerned citizen. I dream of a world where everybody counts - no matter your species - and where humankind puts stewardship of our Planet and all its inhabitants first on the agenda!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: