Varför bloggar Svensson?

Jag bloggar om hållbarhet, djurrätt och människans världsbild. En världsbild som låter oss begå rovdrift på djur, natur och klimat.

Syftet är att väcka opinion för dessa frågor.

Om vi vill fortsätta att frodas på denna planet måste vi alla reagera – och – efter förmåga, agera för att våra politiker och andra makthavare skall sätta planetens välmående och allas vår framtid först på agendan!

Änglamarken: Jorden vi ärvde…

Jag stödjer i princip alla organisationer som försvarar djur, natur och hållbarhet. Politiskt är jag numera knuten till Djurens Parti. Det material som publiceras i bloggen är dock enbart mina egna tankar: här talar jag inte för någon enda organisation!  

Svensson tror på en värld där alla räknas! En värld där vår första prioritet är att ta hand om varandra och naturen – vårt hem – istället för att låta önskan om materiell rikedom vara den drivande kraften bakom våra handlingar.

I Svenssons värld har alla rättigheter och en röst, även de som inte kan använda människans språk: floder, hav, skogar, berg, ängar, fiskar, vilda och tama djur. Med flera.

Jag tror att vi har en fantastisk möjlighet att skapa en sådan värld just nu! Det gamla sättet att förhålla sig till omvärlden krackelerar, resultatet av vårt kortsiktiga tänkande och oaktsamhet ger sig till känna: natur och klimat klarar inte pressen längre. Vi står inför ett val: förändras eller dö!

Jag tror att vi väljer att förändras. Vi har egentligen bara en väg vi kan gå: samarbetets, omvårdnadens, varsamhetens.

 

 

20150916_052115_JANE GOODALL
Min hjälte, Jane Goodall, som alltid har valt samarbetets och varsamhetens väg i sin strävan att hjälpa schimpanserna.

fotot ovan kommer från denna sida, 20180707